Köp min bok ”Avhopp”

Produktinfo

Avhopp: att lämna religiösa och manipulativa rörelser – Mjukband, Svenska, 2022.

Författare: Amanda Sköld
ISBN: 978-91-527-4186-3
Språk: Svenska
Utgiven: 2022-08-08
Antal sidor: 346

Betalning och leverans

Ett (signerat) exemplar av ”Avhopp”: 290 kr
Frakt: 60 kr
Att betala inkl. moms: 350 kr

Du betalar via Swish, se QR-koden:


Swish-numret är: 123 368 66 72
Ange din leveransadress i meddelandet. Leveranstiden är 7-20 arbetsdagar.

Vill du beställa fler än ett exemplar?
Ändra beloppet i swishen och följ tabellen nedan:

2 exemplar – 650 kr inkl. frakt
3 exemplar – 1000 kr inkl. frakt
4 exemplar – 1350 kr inkl. frakt

Köp som e-bok

Köpvillkor

Om boken

Att lämna min slutna, kristna församling var en ensam upplevelse som fick mig att inse att det finns en brist på resurser för dem i Sverige som drabbats av religioners skadliga aspekter. Därför har jag samlat allt en avhoppare kan behöva i den här boken, som en resursbank.

Baserat på forskning beskriver boken hur manipulativa aspekter av religion fungerar och vilka konsekvenser de kan få. Ex­-kristna och ex-muslimer delar med sig av sina erfarenheter i intervjuer. Psykoterapeuten och sektexperten Helena Löfgren ger kloka råd.

Hur fungerar en dekonstruktionsprocess (att bryta ner och omstöpa sin tro)? Vad är religiöst traumasyndrom, normaliseringsprocesser och floating? Varför är man fortfarande rädd för helvetet även fast man har slutat tro? Hur hanterar man utfrysning från religiösa vänner och familjemedlemmar? Hur ska man se på moral, sex, sanning och vetenskap? Finns det mening med livet utan gud? Detta är frågor som många ex­-religiösa brottas med. Boken ger resurser, råd och stöd kring dessa frågor och mycket mer.

”Avhopp” är en facklitterär bok med självbiografiska inslag. Erfarenheterna som jag delar i boken har inget med mina föräldrar att göra, bara organiserad religion utanför hemmet. Mina föräldrar har alltid låtit min tänka, tro och göra som jag vill.

Bokens målgrupper:

  • Du som har lämnat religion, främst Abrahamitiska religioner (judendom, kristendom och islam), men boken kan även appliceras på andra religioner och sekter.
  • Du som jobbar med socialt arbete – exempelvis lärare eller terapeut. Religion berör många människor och boken kan ge dig användbar kunskaper i ditt arbete.
  • Du som är religiös och vill få en förståelse för avhoppares perspektiv och/eller hur religion kan användas på skadliga sätt.
  • Du som inte har erfarenheter av religion och/eller sekter, men som är nyfiken på ämnet.

Som avhoppare befinner du dig i ett ingenmansland; i övriga samhället finns ett allmänt ointresse och en utbredd okunskap kring offer för religiös hederskultur. De manipulativa religiösa grupper som du har lämnat tolkar ofta kritik som attacker eller hädelser mot heliga och auktoritära fundament som inte får ifrågasättas. Du framställs som en lögnare och uppmärksamhetssökare, en bråkmakare som bara vill skapa problem.

Du blir alltså helt ensam när du lämnar, utan någon som förstår dig eller kan hjälpa dig. Därför har jag skrivit den här boken. Jag vill bryta tystnaden och låta avhoppares röster bli hörda. Vi har rätt att få hjälp och stöd. Jag tror verkligen på den här boken och dess värde. Sprid hemskt gärna ordet i dina sociala nätverk!

Om författaren

Jag studerar religionsvetenskap samt föreläser och bloggar om erfarenheten som avhoppare. Hösten 2022 var jag aktuell i SVT:s dokumentärserie ”Gud som haver barnen kär” och Kalla Faktas ”Syndarna”. Jag är ledamot i Humanisternas förbundsstyrelse och lokalavdelningen Stockholm. HÄR kan du läsa mer om mig och mina tidigare projekt. Vill du boka mig för föreläsningar, seminarium, boksamtal eller liknande? Kontakta mig via amandaeskold@gmail.com.

Recensioner

Här kan du skriva en recension av boken och läsa andras recensioner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s